Nejčastější problémy s hubnutím: Čím dříve je poznáte, tím dříve dosáhnete vytoužené postavy

Date:

Share post:

Problémy spojené s hubnutím jsou pro lidi často tak nepříjemné, že se vzdají snahy zhubnout několik kilogramů. Podle odborníků je riziko těchto problémů při správném nastavení režimu hubnutí minimální, ale někteří lidé se jim přesto někdy vyhýbají.

Bolesti hlavy
Mnozí z těch, kteří se rozhodnou zhubnout, mohou trpět bolestmi hlavy. Často je to však způsobeno chybou, které se dopouštějí při hubnutí. Je to proto, že se zaměřují na příjem kvalitních a dietních potravin, ale nevěnují tolik pozornosti pitnému režimu.

Právě nedostatek tekutin je příčinou pálivých bolestí hlavy a poruch koncentrace. Proto by lidé při hubnutí rozhodně neměli zapomínat na pitný režim. Ideální je pít čistou stolní vodu, minerální vodu, ale také slabé bylinkové a ovocné čaje. Na druhé straně byste se měli zcela vyhýbat syceným limonádám, i když neobsahují cukr, alkohol a kávu.

Zácpa
Kromě cvičení lidé často mění svůj jídelníček, někdy velmi radikálně, aby zhubli. Tělo si ale na to musí zvyknout. Potravy je méně a střeva potřebují trochu spěchat.

Abyste předešli zácpě, odborníci doporučují konzumovat potraviny obsahující vlákninu (ovoce, zeleninu, otruby), hodně pít a dostatečně se pohybovat. Nepoužívejte projímadla – jen vám zleniví střeva a v konečném důsledku zhorší zácpu. Pokud jde o hubnutí, velmi mu pomůžete, pokud si dopřejete bílou ředkvičku.

Průjem
Opačný problém jako zácpa nastává, když do stravy zařadíte více zdravých tuků, na které vaše tělo není zvyklé. Oříšky, semínka, avokádo a ořechová másla jsou sice zdravá, ale pokud je konzumujete v nadměrném množství, mohou vás přimět chodit mnohem rychleji.

Takže i když se snažíte změnit svůj jídelníček k lepšímu, vyplatí se to nepřehánět. Nejlepší je připravit tělo na novou stravu postupně a pomalu.

Nadýmání
Se stravou souvisí i další komplikace, a to nadýmání. Nadýmání břicha nejčastěji způsobuje vláknina, žvýkačky, šumivé limonády, ale také některé zdravé a dietní potraviny, jako je celozrnné pečivo, luštěniny, zelí nebo cibule.

Chcete-li se zbavit nadýmání, musíte nejprve zjistit, co vám tuto nepříjemnost způsobuje. Když jste to zjistili, stačí, když omezíte potraviny ve svém jídelníčku.

Únava
Může se to zdát nelogické, ale únava během hubnutí není vůbec zřídkavým jevem. Vaše břicho bylo zvyklé přijímat spoustu kalorií a ve chvíli, kdy je ztratí, lze o sobě vědět únavou.

Řešení není složité. Jen nedoplňujte ztracenou energii rychlými cukry, ale zaměřte se na komplexní sacharidy a pohyb na čerstvém vzduchu. K překonání únavy nepoužívejte nápoje s kofeinem ani kávu – raději se krátce protáhněte.

Weight loss, slim body, healthy lifestyle concept. Cropped image of a slim young woman measuring her thin waist with a tape measure at home in the living room, close up.

Padání vlasů
Některým lidem při hubnutí začnou řídnout vlasy, jiným se lámou nehty a další trápí suchá pokožka. Všechny tyto problémy jsou způsobeny nedostatkem důležitých vitamínů a minerálů.

Při hubnutí je nezbytné doplnit přísun těchto živin z přirozených potravin nebo si pořídit multivitaminové a multiminerální produkty. Při zdravém hubnutí by se tyto nepříjemné jevy rozhodně neměly vyskytovat. Suchou pokožku je třeba vyživovat krémy zvenčí, ale také zdravými tuky zevnitř. Dbejte proto na to, abyste ze svého jídelníčku nevynechávali tuky.

Chuť na sladkosti
Když vás během diety přepadne chuť na sladké, málokdy je to signál nedostatku živin. Vaše psychika potřebuje spíše potěšení a povzbuzení. Klidně si dopřejte něco sladkého, co neohrozí vaše úsilí – zralou hrušku, hrst sušených brusinek nebo tabulku hořké čokolády.

- Reklama -PR články

Další články autora

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které...

Snížení nákladů na provoz domácnosti? Začněte 3 snadnými kroky!

Jak odlehčit vaší peněžence a snížit náklady na provoz domácnosti? Samozřejmě mluvíme o zásadních zdrojích energie jako je...

Když na vás a vaše hosty útočí horko: Jak se v párty stanu ochladit i bez klimatizace

Vydařilo se vám počasí? Nemusíte z toho být příliš nadšení, pokud je opravdu velké horko. Jak se ve...

V Austrálii byly objeveny kosti obřích orlů. Byli tak velcí, že dokázali ulovit kořist velikosti klokana

V minulosti byla mnohá zvířata mnohem větší než dnes. A nemusíme zde ani zmiňovat největší tvory historie, tedy...